Ingrediente:
- Trei linguri ulei de masline extra virgin;
- O ceapa medie, taiata fin;
- Doi catei de usturoi, feliati subtire;
- O conserva rosii cubulete;
- O lingurita si ¼ de sare;
- ½ lingurita piper proaspat macinat;
- ¼ lingurita fulgi uscati de ardei iute;
- O mana busuioc verde, taiat fin.
Preparare:
1. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa tocata, amestecand astfel incat sa nu se arda, pana cand devine moale si i se simte aroma in aer, cam 3-4 minute. Adauga usturoi si gateste, amestecand inca un minut.
2. Adauga rosiile cubulete cu tot cu sos. Asezoneaza cu sare, piper si fulgi de ardei. Adauga doua cani de apa rece. Lasa sa dea in clocot, redu temperatura, apoi fierbe la foc domol pana cand sosul scade, se ingroasa si are un gust puternic de rosii, cam 20 de minute. Pune busuioc inainte de a-l lua de pe foc. Este excelent cu pizza sau paste.
Foto: evernewrecipes.com
Sase moduri in care magazinele te falimenteaza... FOTO! Pereti din litere de tastarura...