Ingrediente:
- 3 linguri ulei de floarea-soarelu;
- 3 cepe, tocate marunt;
- 250g de ciuperci champignon, tocate;
- 1 catel de usturoi, zdrobit;
- 400g ficatei de pui, curatati de tendoane;
- 3 linguri de vin ars;
- 140g de pesmet;
- 1 legatura de patrunjel tocat;
- 1 mana de nuci, maruntite;
- 12 felii de bacon afumat.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 190ºC/gaz 5. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa, cu capacul pus, 10 minute, pana cand devine moale. Se da focul mai tare, se adauga ciupercile si se prajesc 10 minute, pana cand devin aurii si s-a evaporat toata zeama pe care au lasat-o. Se adauga usturoiul, se amesteca si se mai lasa pe foc 1 minut. Se rastoarna totul intr-o farfurie.
2. Ficateii se sterg bine de apa si se mai adauga niste ulei in tigaie. Se prajesc toti ficateii pe rand, cate 20 de secunde pe fiecare parte, dar nu facuti de tot. Se pun deoparte pe o farfurie. Se adauga vinars in tigaie si se lasa sa se evapore pana cand mai ramane doar o lingura. Se taie grosier ficateii dupa ce s-au racit, apoi se amesteca cu ciupercile, ceapa, coniacul, painea si cea mai mare parte din patrunjel si nuci.
3. Se asaza cate o felie de bacon in forma de cuib, in fiecare din cele 12 spatii dintr-o tava de briose. Cu o lingura, se umplu cuiburile cu amestecul de ficatei. Se presara cu restul de nuci si se lasa la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu, timp de 20 de minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 25 de minute, pana cand devine baconul auriu. Se presara cu restul de patrunjel tocat si se serveste.
Citeste si Good Food!
Invata sa comunici mai bine in 10 pasi... FOTO! Trei perechi de gemeni s-au nascut in ani diferiti!...