500g de faina pentru paine alba
7g de drojdie
2 lingurite de sare
1 lingurita de zahar
350ml de apa fierbinte, cat sa poti tine mana in ea cateva secunde
2 linguri ulei de masline
Pentru topping
2 cepe rosii, taiate in felii subtiri
1 lingura ulei de masline
175g de rosii cherry
5-6 crengute de rozmarin
sare grunjoasa, de bucatarie
Preparare
1. Intr-un bol se amesteca faina, drojdia, sarea si zaharul. Se adauga apa si ulei si se amesteca pana cand se formeaza o coca moale. Se asaza pe o suprafata presarata cu faina si se framanta 5 minute. Se asaza la loc in bol si se acopera cu un prosop de panza. Se lasa sa creasca 1 ora.
2. Se incalzeste cuptorul la 240º C/gaz 8. Se prajeste ceapa 5 minute pana cand se inmoaie putin. Se aleg frunzele de pe o crenguta de rozmarin, se toaca marunt si se adauga peste ceapa. Se framanta jumatate din amestecul de ceapa in coca crescuta - se mai adauga faina daca este nevoie. Se imparte coca in doua si se formeaza cate un dreptunghi de 25 cm lungime din fiecare. Se asaza pe suprafata presarata cu faina si se ung cu putina apa. Cu un cutit ascutit se taie o dunga diagonala in fiecare dreptunghi, apoi cate trei dungi oblice pe fiecare parte a diagonalei, ca nervurile unei frunze. Se desface usor aluatul pe lungimea nervurilor. Se preseaza restul de ceapa, rosii si rozmarin in aluat. Se presara cu sare de bucatarie.
3. Se lasa sa creasca 15 minute, apoi se da la cuptor 15-20 de minute pana cand creste si devine rumen-aurie.
Foto: Good Food