Ingrediente:
Pentru sos:
- 1 litru de lapte
- 65 g de unt
- 65 g faina
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta de rozmarin verde
- sare si piper
Preparare:
1. Curatati vinetele de coaja, le taiati cuburi si le puneti intr-un vas. Puneti ulei, sare si piper, dupa care amestecati bine. Transferati vinetele intr-o tava si introduceti-le la cuptor timp de 10 minute.
2. Dupa 10 minute scoateti tava din cuptor si adaugati cuburile de rosii, maslinele, cimbrul si busuiocul.
3. Adaugati sare si piper si amestecati bine toate legumele, dupa care introduceti din nou tava la cuptor timp de 10 minute.
4. Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoateti tava din cuptor si micsorati temperatura cuptorului la 180 de grade.
5. Pregatiti sosul pentru Lasagna: turnati laptele intr-o oala, dupa care adaugati untul, faina, foaia de dafin, crenguta de rozmarin, sare, piper si amestecati tot timpul. Trebuie sa amestecati constant la foc mediu, pentru a nu se prinde compozitia. Dupa ce sosul capata consistenta unei creme se scoate crenguta de rozmarin si frunza de dafin, dupa care se adauga parmezanul ras.
6. Se amesteca din nou pana se omogenizeaza compozitia. Dupa ce compozitia s-a omogenizat stingeti focul.
7. Luati un vas de teflon in care pregatiti compozitia finala de Lasagna. Puneti un strat de legume dupa care adaugati mozzarella si o parte din sosul preparat.
8. Peste sos adaugati foile de Lasagna dupa care repetati operatiunea pana terminati legumele si foile de Lasagna. La sfarsit puneti ultimele foi de lasagna peste care turnati sosul ramas, presarati mozzarella si introduceti in cuptor compozitia pentru 30 de minute.
9. Cand s-a colorat in galben maro, Lasagna este gata. Scoateti din cuptor Lasagna si o puteti servi atat calda cat si rece.
Inainte de a o servi este de preferat sa o lasati sa se racoresca 5-10 minute.
Pofta buna!
Foto: www.webmd.com