Ingrediente:
- 2 oua;
- 1 lingurita de unt;
- 4 linguri de smantana nefermentata (frisca lichida);
- 2 linguri cu varf de branza de capra tare, rasa;
- 3 fire de patrunjel, tocate;
- sare, piper, proaspat rasnit;
- grisine, pentru servit.
Metode
1. Se incinge cuptorul la 200º C. In doua vase mici, termorezistente (ramekins), se pun cate jumatate de lingurita de unt si doua linguri de smantana. Se dau la cuptor cateva minute, pana incepe sa fiarba smantana.
2. Se scot din cuptor si se sparge, in fiecare vas, cate un ou (cu grija, pentru ca smantana se va umfla si va stropi). Se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca branza cu patrunjelul si se pune cate o lingura de amestec in fiecare vas, in jurul galbenusului.
3. Se dau vasele la cuptor pentru aproximativ 3 minute, timp in care branza se va topi si albusul se va intari, dar galbenusul va ramane lichid. Se servesc, cat sunt calde, cu grisine.
Citeste si Good Food Romania!
VIDEO! Cum se trateaza mahmureala... Timiditatea copiilor - modalitati de a o depasi...