Mod de preparare
1. Se pun uleiul, salotele si un praf de piper macinat intr-o tigaie mare si rece. Se asaza pe aragaz la foc mic si se prajesc 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie.
2. Se adauga chorizo peste salote, se da focul mai tare (dar nu foarte tare) si se tine pe aragaz pana se coloreaza putin. Cand incep sa lase grasime, se adauga rosiile si sare. Se amesteca pe foc de intensitate medie - rosiile ar trebui sa se topeasca efectiv in 10 minute. Daca sosul nu fierbe, se mareste putin focul. Se adauga 100ml de apa si se aduce la punctul de fierbere. Se mai fierbe incet cateva minute.
3. Intre timp, se fierb pastele. Se adauga crevetii in sos, se aduce din nou la punctul de fierbere si se mai tine pe foc 1 minut pana cand crevetii isi schimba culoarea. Se scurg pastele si se amesteca in sos impreuna cu partea alba de la ceapa. Se tine pe foc 1 minut si se amesteca din nou. Se servesc presarate cu partea verde de la ceapa.
Nutritie: 462 kilocalorii, 22g proteine, 17g grasimi, 4g grasime
Mai multe retete si povesti din bucatarie pe www.goodfood.ro!