Ingrediente:
- un kg faina;
- 3 oua + un ou de uns;
- 400 g zahar;
- o nuca de drojdie;
- o ceasca mare cu lapte;
- 3 linguri de smantana;
- un castron cu dovleac ras;
- un pachet si jumatate de unt;
- 50 g uns tava;
- zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, mirodenii dupa gust.
Se desface drojdia in lapte cald si smantana. Se freaca untul cu zahar pana se face, apoi se adaugă ouale, drojdia cu lapte si smantana. Dupa ce s-au amestecat, se adauga faina, si se framanta cat de bine; se lasa sa respire. Se unge o tava cu unt. Se intinde aluatul foaie cat tava, cu pereti cu tot, cat sa inveleasca placinta. Se umple foaia cu dovleac, se inchide ca un plic, se unge cu unt si ou, se da la cuptor, cu foc mic, cam o jumatate ora, poate mai mult.
foto: verticalonline.ro
Rance Le Vainqueur - parfumul lui Napolen... 6 tipuri de masti pe care le poti face acasa...