Antena Căutare

Reteta: Placinta cu dovleac a la Radu Anton Roman

O reteta de placinta cu dovleac din colectia "Povestile Bucatariei Romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si reeditata de Jurnalul National. Vineri, 16 iulie, ai primul volum, "Dobrogea si Campia Romana", impreuna cu ziarul, la pretul de 14,9 lei.

Ingrediente:

- un kg faina;
- 3 oua + un ou de uns;
- 400 g zahar;
- o nuca de drojdie;
- o ceasca mare cu lapte;
- 3 linguri de smantana;
- un castron cu dovleac ras;
- un pachet si jumatate de unt;
- 50 g uns tava;
- zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, mirodenii dupa gust.

Se desface drojdia in lapte cald si smantana. Se freaca untul cu zahar pana se face, apoi se adaugă ouale, drojdia cu lapte si smantana. Dupa ce s-au amestecat, se adauga faina, si se framanta cat de bine; se lasa sa respire. Se unge o tava cu unt. Se intinde aluatul foaie cat tava, cu pereti cu tot, cat sa inveleasca placinta. Se umple foaia cu dovleac, se inchide ca un plic, se unge cu unt si ou, se da la cuptor, cu foc mic, cam o jumatate ora, poate mai mult.

foto: verticalonline.ro

Rance Le Vainqueur - parfumul lui Napolen... 6 tipuri de masti pe care le poti face acasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x