- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
4 oua
o lamaie
150 g zahar tos
doua pliculete zahar vanilinat
175 g faina
praf de copt
o conserva compot de ananas
o lingurita cu scortisoara
350 ml frisca
100 g zahar pudra
2 g sare
100 g alune
struguri
inghetata
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile impreuna cu sucul de la o lamaie, zaharul vanilinat si zaharul tos pana isi dubleaza volumul si devin ca o spuma. Se adauga jumatate de lingurita cu praf de copt, coaja rasa de lamaie, jumatate din cantitatea de scortisoara si faina.
2. Se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele, se adauga albusurile mixate spuma cu sarea si se amesteca bine cu o lingura de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia.
3. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt presarata cu faina, se niveleaza, se introduce in cuptorul incins si se coace la foc potrivit 12-15 minute sau pana cand blatul se desprinde de hartie.
4. Se scoate pe un servet umed, se ruleaza si se lasa sa se raceasca. Frisca se mixeaza cu jumatate din zaharul pudra, restul de scortisoara si se amesteca impreuna cu ananasul tocat marunt. Se umple blatul cu crema, se ruleaza, se unge cu restul de crema si se presara cu alunele tocate.
● Sfat: Se serveste simpla, cu salata de struguri sau cu inghetata.
● Bautura: Suc de fructe
Citeste si Jurnalul National
foto: mykitchentreasures.com
VIDEO! Banii nu aduc fericirea... Cum sa comunici mai bine cu partenerul de viata...