- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Caise a la Conde
Ingrediente: 350 g orez, 1,5 l lapte, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite unt, 1 portocala, 1 kg caise, 300 g zahar, 1 lingurita esenta migdale.
Preparare: Orezul se spala si se fierbe 5 minute, intr-o cratita cu apa cat sa-l acopere. Se scurge, se clateste cu apa si se pune iar la fiert cu laptele, zaharul, sucul de portocala, sare si unt. Dupa ce da cateva clocote, se pune la cuptor, la foc mic, 40 minute. Cand este gata, se adauga vanilia si se lasa sa se raceasca. Caisele se spala, se taie jumatati si li se indeparteaza samburii; 6 jumatati se paseaza si se pun deoparte. Se fierbe zaharul cu 400 ml apa pana se face un sirop, apoi se adauga caisele, se fierb cateva clocote si se scot. In siropul ramas se pun caisele pasate si se fierb pana se obtine un jeleu; se ia de pe foc si se adauga esenta de migdale. Peste orez, aranjat in forma de coroana, se pun caisele in centru si se acopera cu jeleu caldut. Orezul se tine la rece, o ora, inainte de a fi servit.
Briose cu caise
Ingrediente: 100 g iaurt, 2 linguri branza vaci, 200 g migdale (nuci, alune) macinate, 100 g caise uscate, taiate marunt, 1 ou, 1 lingurita scortisoara, 1 varf cutit praf de copt si unul de sare.
Preparare: Amesteci toate ingredientele si le pui in forme de muffin, unse cu putin unt. Briosele le coci la 170°C, 25-30 minute, apoi le scoti din forma, dupa ce s-au racit. Sunt mai bune la gust a doua zi.
Cocktail racoritor de fructe
Ingrediente: 3 caise, 4 piersici decojite, 1 lamaie coapta, 900 ml vin alb demisec, sirop de coacaze si cuburi de gheata.
Preparare: Se taie piersicile si caisele fideluta, apoi se pun amestecate cu vinul intr-un vas, se acopera cu un capac, apoi se dau la rece, pentru 3-4 ore. Se scot din vin feliile de fructe, se storc intr-un tifon, iar sucul rezultat se toarna peste vin impreuna cu siropul de coacaze. Bautura se toarna in pahare impreuna cu multa gheata, apoi se orneaza cu lamaie-rondele.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: life123.com