Ingrediente (4 portii):
patru fileuri de somon de 150 de grame;
o conopida medie spre mare;
patru catei de usturoi;
doua fileuri de ansoa;
doua linguri ulei de ansoa (din borcanul cu ansoa);
jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute;
doua linguri ulei de masline;
patru felii de lamaie;
sare grunjoasa si piper.
Preparare (45 minute):
Preincalziti cuptorul la 220 de grade. Taie marunt si impreuna usturoiul, fileul de ansoa si fulgii de ardei iute; adauga sare grunjoasa si amesteca bine aceste ingrediente, formand o pasta. Pune aceasta pasta obtinuta intr-un bol si adauga uleiul de masline.
Rupe apoi buchetele mici de conopida si da-le prin acest amestec, apoi, astfel unse, asaza-le pe o tava (sau vas de ceramica) pe care ai pus in prealabil hartie de copt. Da-le la cuptor pentru 15 minute, pana se inmoaie.
Separat, presara piper negru si sare peste fileurile de somon. Adauga apoi fileurile in tava de copt, alaturi de conopida si asaza felii de lamaie peste somon. Mai lasa apoi totul la cuptor pana se gateste si pestele, aproximativ inca 10 minute.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com