Ingrediente:
- 2 cartofi, taiati cubulete;
- doua tulpini de telina, taiate fin;
- doua tulpini de praz;
- 2 cartofi, curatati si taiati;
- doua linguri patrunjel taiat marunt;
- 30 grame unt;
- un litru supa de pui;
- ½ cana de smantana;
- doua linguri de patrunjel taiat, pentru final;
- sare si piper.
Preparare:
Intr-o tigaie topeste untul, adauga legumele si patrunjelul tocat, acopera si gateste la foc mic timp de 10 minute. Adauga supa de pui, adu in punctul de fierbere, apoi redu temperatura si acopera, fierband domol timp de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie.
Lasa apoi supa sa se raceasca putin, iar apoi da-o prin blender pana se transforma intr-un piure. Pune-o inapoi la fiert, adauga smantana si patrunjelul ramas. Asezoneaza cu sare si piper. Se poate servi cu crutoane de paine coapte cu ulei de masline si putin usturoi. Pofta buna!
Foto: evernewrecipes.com
Reteta zilei: pui sotat cu garnitura de ciuperci si sparanghel... De ce e important sa-i faci copilului analizele de sanatate...