Antena Căutare

Reteta: Tarta parfait cu ficat de pui

Delicioasa atat calda cat si rece. Daca prepararea aluatului nu este punctul vostru forte, puteti cumpara aluatul din magazin – va fi mai usor de manuit, iar rezultatul va fi la fel de delicios.

Ingrediente:

PENTRU ALUATUL CU CIMBRU

- 250g faina;

- 2 lingurite de frunze de cimbru;

- 140g unt rece, taiat in cuburi;

- 1 galbenus de ou;

- 1 lingura de lapte.

PENTRU PARFAIT

- 140g ficat de pui;

- 140ml frisca lichida;

- 1 ou;

-1 lingura de brandy;

- 2 lingurite de vin de Porto;

- 1 catel mic de usturoi;

- 1 hasma, taiata marunt;

- 2 ramurele de cimbru;

- 1 varf de cutit de nucsoara macinata.

LA SERVIRE

- 6 linguri de ceapa caramelizata;

- 50g arahide prajite, rupte in bucati;

- 3 maini de frunze mici de salata;

- 6 linguri ulei de masline sau alune;

- 2 linguri de otet balsamic;

- 3 smochine, taiate in sferturi;

Mod de preparare

1. Aluatul se pregateste cu cel putin o ora inainte de prepararea tartei. Faina, cimbrul, untul si ½ lingurita de sare se amesteca pentru a obtine o textură faramicioasă. Se adauga galbenusul si laptele pentru a lega acest amestec. Se modeleaza in forma de minge, se inveleste si se raceste cel putin 1 ora. Poate fi preparat cu 2 zile in avans.

2. Pe o suprafata presarata cu faina, se intinde aluatul si se asaza intr-o forma dreptunghiulara de tarta cu dimensiunile 11 x 33cm. (Aluatul se poate rupe in timp ce-l intindeti, asa ca aveti grija sa-l reparati). Se baga forma la frigider sau congelator timp de 20 de minute.

3. Intre timp, se amesteca foarte bine cu ajutorul unui robot de bucatarie, ingredientele parfait-ului. Se asezoneaza, apoi se toarna spuma intr-o cana gradata si se lasa deoparte.

4. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se tapeteaza forma cu hartie pergament, deasupra se pun boabe de mazare sau de ceramica si se coace orb timp de 15 minute. Se scoate din cuptor, iar temperatura se scade la 120ºC. Cand cuptorul s-a racit suficient, se introduce din nou forma cu parfait‑ul. Se coace timp de 20 de minute. Se lasa la racit, apoi se scoate din forma.

5. La servire, feliilor de tarta li se alatura ceapa caramelizata, arahidele si salata stropita cu ulei si otet. Se aranjeaza cate 2 sferturi de smochine deasupra fiecarei felii si se serveste.

Citeste si alte retete pe Good Food!

3 metode prin care sa scapi de cosurile de pe spate... Studiu: Bautura preferata dezvaluie personalitatea consumatorului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x