Ingrediente (4 portii):
4 ardei rosii, taiati pe jumatate si curatati;
50 gr de ansoa in ulei, scursi;
8 rosii mici, taiate pe jumatate;
doi catei de usturoi, taiati fin;
doua linguri ulei de masline.
Preparare:
Se incinge cuptorul la 160 °C. Se asaza ardeii intr-o tava mare de copt, se stropesc cu putin ulei de la ansoa, apoi se intorc cu partea taiata in sus. Se coc 40 de minute, pana se inmoaie, dar nu se scofalcesc.
Se taie pe lung opt bucati de ansoa. Se asaza doua jumatati de rosie, cateva bucatele de usturoi, cateva frunze de rozmarin si doua bucati de ansoa in fiecare jumatate de ardei. Se stropesc cu ulei de masline, apoi se dau din nou la cuptor 30 de minute pana cand se inmoaie rosiile si ardeii si se umplu cu un suc extrem de gustos. Se lasa sa se raceasca putin si se servesc calzi sau la temperatura camerei.
Pofta buna!
Mai multe retete si povesti din bucatarie pe www.goodfood.ro!