Antena Căutare

Reteta zilei: baclava cu fructe si ciocolata

Baclavaua, dulcea tentatie turceasca, poate fi preparata in mod clasic, sau cu un plus de arome, adaugandu-i-se fructe si ciocolata.

Ingrediente:

doua pachete foi de placinta

250 g unt

300 g fructe deshidratate

100 g migdale

200 g miez de nuca

200 g alune prajite nesarate

200 g ciocolata neagra

30 g cacao

250 ml miere

o lamaie

250 ml apa

5 g scortisoara

frisca.

Mod de preparare:

1. Miezul de nuca, alunele si migdalele se toaca marunt sau se macina mai mare si se pun intr-un bol.

2. Se adauga ciocolata topita la bain-marie, fructele deshi­dra­tate tocate marunt si se ames­teca.

3. Foile de placinta se ung cu unt topit, se suprapun cate patru si se asaza intr-o tava.

4. Se pune o parte din amestec, se niveleaza, se asaza alte patru foi, din nou amestec si inca patru foi.

5. Se pun restul de amestec, foile ramase si se taie in patrate. Se stropesc cu untul ramas, se introduce tava in cuptorul incins si se coc la foc mediu 30-40 de minute.

6. Intr-o oala se fierbe apa, se adauga sucul de lamaie si mierea, cacaua si scortisoara. Se amesteca, se toarna peste baclava si se lasa sa se raceasca.

● Sfat: Se serveste rece, eventual de la frigider, simpla sau cu frisca si presarata cu coaja de lamaie.
● Bautura: Suc de fructe

Citeste si Jurnalul National

Foto: passiontakingflight.com

Tot ce cumparam - made in China... VIDEO! Vladut a gatit spaghetti in sos de sardine, rosii si masline...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x