Ingrediente:
- 1 conopida mica, desfacuta in buchetele;
- 1 capatana mica de broccoli, desfacuta in buchetele.
PENTRU SOSUL DE BRANZA
- 50g de unt;
- 50g de faina;
- 1 lingurita praf de mustar;
- 500ml de lapte
- 100g de branza cheddar maturata;
- 2 linguri de chives, taiat mic.
Mod de preparare:
1. Se fierbe conopida in apa cu sare 5 minute. Apoi se adauga buchetelele de broccoli si se mai fierbe 3 minute. Se scurg bine si se transfera intr-un vas termorezistent.
2. Pentru sosul de branza, se topeste untul intr-o tigaie mica. Se adauga fainasi praful de mustar cand untul face spumasi se calesc 1 minut amestecand continuu. Se inchide focul si se adauga laptele, putin cate putin, amestecand continuu ca sa fie eliminate toate cocoloasele. Odata ce jumatate din lapte a fost adaugat, se da din nou drumul la foc si se adauga laptele ramas. Se amesteca continuu si se aduce la punctul de fierbere, se da focul mic ca sa fiarba incet 2 minute, pana ce amestecul se ingroasasi devine fin. Se adauga aproape toata branza si un pic de sare si piper. Apoi se ia de pe foc si se adauga chives.
3. Se toarna sosul peste legume si se presara branza ramasa. Aceasta se poate face cu o zi inainte, iar vasul trebuie pastrat, acoperit, la frigider. Se coace impreuna cu porcul 35-40 de minute (se mai adauga 5-10 minute, daca a fost scos de la frigider). Se serveste cu rulada de porc.
Citeste si Good Food!
Porumbeii ar putea ajuta armata americana... FOTO! 10 dintre cele mai impresionante casute din turta dulce...