- 4 cartofi mai mari;
- 1 conserva ciuperci;
- 1 colt de paine de 1 zi;
- 2-3 fire verdeata;
- 1-2 linguri faina;
- 1 ceapa mica;
- 2 catei de usturoi;
- sare, piper.
Pentru sos:
- 1 conserva rosii in bulion 250g;
- 1 ceapa mai mare;
- 3 linguri amestec de legume congelate;
- foi de dafin;
- boabe de piper;
- oregano;
- 2 catei de usturoi;
- ulei;
- sare sau condiment tip vegeta.
Mod de preparare:
1. Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja, cam 15-20 minute. Se lasa la racit, iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita.
2. Se toaca ceapa mare si se caleste in 2l inguri de ulei. Se adauga legumele congelate si o cana de apa si se lasa sa se inmoaie bine ceapa. Se adauga rosiile cu tot cu suc, condimentele, usturoi tocat fin si se mai lasa 5 minute.
3. Pentru umplutura se mixeaza toate ingredientele: ciupercile, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele, sarea. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii.
4. Intr-un vas se pune sosul, se mai adauga o canita cu apa, se asaza cartofii umpluti, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 30-40 minute.
FOTO: enjoywithjoy.wordpress.com
LEGO lanseaza o gama de jucarii pentru fetite!... Jucariile pentru copii contin compusi cancerigeni!...