- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Reteta aduce un surplus in organism de acizi grasi omega 3, vitamina C, triptofan, seleniu, vitamina B3, proteine, fosfor si mangan.
Ingrediente (4 portii):
patru fileuri mari de somon, a cate 200 grame;
1/2 ceapa, taiata marunt;
doi catei de usturoi, tocati;
doua linguri + 2 lingurite de zeama de lamaie;
o cana de suc de portocale;
o lingurita seminte fenicul;
doua lingurite patrunjel, tocat;
sare, piper.
Preparare (15 minute):
Incalziti cuptorul de aragaz la 180 de grade, aprindeti si partea de sus a acestuia, apoi plasati o tigaie sau cratita de otel in cuptor.
Tocati marunt ceapa si usturoiul si lasati-le sa stea timp de 5 minute, pentru a se infuza de arome.
Amestecati apoi intr-un vas ceapa, usturoiul, semintele de fenicul, doua linguri de zeama de lamaie si sucul de portocale, dupa care incalziti pe foc mic aceste ingrediente, amestecand, timp de 12-15 minute.
Asezonati fileurile de somon cu cele doua lingurite de zeama de lamaie, sare si piper si puneti-le in cuptorul, in vasul incins la 180 de grade. Tineti-le aproximativ 7-8 minute, interval suficient pentru a se face pe ambele parti.
Cand fileurile sunt facute, scoateti-le, asezati-le pe farfuria de servit si turnati pe deasupra sosul de citrice realizat mai devreme, dupa ce l-ati strecurat insa. Se presara apoi sare si piper, dupa gust. Pofta buna!
Foto: flickr.com
VIDEO! Tot mai multi romani aleg centrele SPA... Tricks: Gapping sau cum sari de pe un obstacol pe altul...