- 100ml ulei de masline;
- 250g tulpini de sparanghel, fiecare taiata in 3;
- 200g de faina;
- 2 ½ lingurita (11,2g) praf de copt;
- 1 lingurita (4,8g) sare;
- 1 lingurita de frunze de cimbru;
- 3 oua mari, batute usor;
- 100ml de lapte;
- 1 mana de masline negre, fara samburi;
- 100g de rosii uscate la soare, taiate mare;
- 100g de branza Gruyère sau Beaufort, rasa.
Preparare:
1. Se incinge cuptorul la 190ºC. Se unge si se tapeteaza cu hartie pentru copt baza unei forme de chec (aprox. 22 x 10 x 5cm). Se opareste sparanghelul doua minute in apa cu sare, se scurge si se racoreste sub jet de apa rece. Se scutura de apa.
2. Se amesteca intr-un bol mare faina, praful de copt, sarea, cimbrul si condimentele. Se lasa in mijloc un spatiu gol in care se adauga ouale, laptele si uleiul, amestecand mereu pentru a incorpora melanjul de faina de pe margini. Se bate un minut pana se obtine un aluat omogen.
3. Se pun deoparte 5 muguri de sparanghel si cateva masline. Se adauga in compozitie restul de sparanghel, rosiile, maslinele si doua treimi din cantitatea de branza. Se rastoarna in forma, se orneaza deasupra cu mugurii de sparanghel si maslinele pastrate deoparte si se presara cu restul de branza. Se da la cuptor si se coace 35-40 de minute pana ce se formeaza o crusta aurie tare la atingere. Se scoate si se lasa la racorit 5 minute pe un gratar sau un suport de lemn.
Citeste si Good Food Romania!
Minimalizeaza efectele negative ale divortului asupra copilului... VIDEO! Bikini, istoria unei legende...