Daca esti curios si vrei sa incerci aceasta reteta traditionala, rezerva-ti un loc intr-unul dintre restaurantele French Bakery.
- o foaie de tarta precoapta intr-o tava cu diametrul de 24cm
- 1 lingura de ulei de masline
- 250g de bacon afumat, taiat in bucati
- 5 oua mar
- 280ml de smantana lichida
- 150ml lapte
- 140g branza Gruyère, rasa fin
Preincalzeste cuptorul la 160C/gaz 4. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste baconul timp de un minut. Bate ouale impreuna cu smantana si laptele, apoi adauga branza, sare si piper. Amesteca si jumatate din bacon, apoi, cu atentie, toarna compozita in forma forma de tarta precoapta, presarand deasupra restul de bacon.
Da tarta la cuptor timp de 35-40 de minute, pana ce umplutura e coapta si are o culoare aurie. Las-o sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava. Se serveste calda sau la temperatura camerei, cu salata verde.
Citeste si Good Food Romania
Dezvoltarea emotionala a copilului... Bebelusii activi, mai sanatosi si mai inteligenti...