Ingrediente (6 portii):
6 anghinare mici (sau 4 medii);
doua lamai coapte;
6 linguri ulei de masline;
100 grame parmezan;
1/2 legatura de patrunjel;
sare de mare, piper negru.
Preparare (25 minute):
Pastrati doar 2-3 cm din tulpina fiecarei anghinare, plus caciulia, apoi taiati cu un cutit fiecare "frunzulita" a legumei.
Puneti imediat frunzulitele tari de anghinare in apa in care ati stors putina zeama de lamaie - pentru a preveni oxidarea acestora.
Taiati-le apoi in bucatele mici si subtiri, tocati si patrunjelul marunt. Amstecati apoi totul impreuna cu uleiul de masline, sucul de lamaie si patrunjelul. Asezonati cu sare de mare si cu piper negru proaspat macinat.
La final puneti desupra fasii subtiri de parmezan. Pofta buna!
Pont: Salata se poate servi cel mai bine alaturi de carne de vitel sau de vita.
Foto: ocado.com
Intrebari rusinoase pe care femeile insarcinate nu indraznesc sa le puna (II)... Studiu: Pentru o casnicie fericita, sotia trebuie sa fie mai slaba decat barbatul...