Ingrediente:
4 fileuri de peste;
300 g spanac congelat;
doi cartofi;
200 g smantana;
100 g naut;
doua cepe;
150 g pesmet;
doua oua;
60 faina;
sare, piper;
ulei de floarea-soarelui;
300 g zmeura;
o limeta;
un ardei iute;
50 g zahar tos.
Mod de preparare:
1. Nautul se lasa la inmuiat cu o seara inainte, se fierbe si se pune intr-o strecuratoare. O ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt.
2. Se caleste in putin ulei incins, se adauga spanacul decongelat si se condimenteaza. Se tine pe foc zece minute, se adauga putina smantana si faina dizolvata in apa.
3. Se amesteca, se lasa sa fiarba pana scade compozitia si se pune intr-o strecuratoare. Fileurile de peste se portioneaza si se condimenteaza, se asaza deasupra spanacul, se ung cu ou si se presara cu pesmet.
4. Se trec din nou prin ou si pesmet si se asaza intr-o cratita cu ulei incins. Se prajesc la foc mediu pana devin aurii, se scot cu o spumiera si se pun pe un platou.
5. Ceapa ramasa se toaca si se caleste in putin ulei cu ardeiul iute tocat. Se adauga cartofii taiati cubulete, nautul fiert, sare si piper. Se calesc zece minute, apoi se servesc alaturi de snitelele de peste.
● Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos din zmeura, suc de limeta, zahar si ardei iute.
● Bautura: Feteasca Alba