Ingrediente pentru 4 portii:
-1 L zeama de legume;
- 300 gr sparanghel congelat;
- 230 gr mazare congelata;
- o ceapa mica;
- 2 linguri de chives;
- 350 ml iaurt de baut;
- putin ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
1. In doua linguri de ulei se caleste putin ceapa tocata. In paralel prepari zeama de legume, cu 4 lingurite de vegeta la un litru de apa. Peste ceapa calita adaugi sparanghelul, mazarea, supa de legume si lasi sa fiarba la foc mediu, acoperit, 20-25 minute.
2. Lasi sa se racoreasca putin, condimentezi si pasezi cu mixerul vertical sau in blender. Adaugi frunzele de chives tocate marunt, 330 ml iaurt si amesteci.Cu restul de iaurt ornezi farfuriile atunci cand servesti. Pofta buna!
Afla mai multe retete si povesti din bucatarie pe Good Food Romania!
Foto: nuggetmarket.com