Ingrediente:
doua lingurite de seminte de chimen;
sucul de la o lamaie;
un praf de fulgi de chilli uscat;
doua linguri ulei de masline;
600g morcovi, spalati si rasi gros;
140g linte rosie;
un l supa de legume fierbinte (un cub);
125 ml lapte;
iaurt natural si paine naan, la servire.
Preparare:
• 1. Se incalzeste o tigaie mare si se prajesc semintele de chimen si fulgii de chilli timp de 1 minut sau pana ce incep sa sara in tigaie si sa-si degaje aroma. Se scoate aproximativ jumatate din cantitatea de seminte si se lasa de o parte. Se adauga uleiul, morcovii, lintea, supa si laptele in tigaie si se dau in clocot. Se fierb timp de 15 minute, pana cand lintea se inmoaie si se umfla.
• 2. Se mixeaza supa cu un blender, pana devine fina (sau o puteti lasa cu bucati de legume daca preferati). Se asezoneaza dupa gust, iar la servire se adauga iaurtul si se presara semintele ramase. Se serveste cu paine calda naan.
Citeste si Good Food Romania!
10 sfaturi pentru prevenirea aparitiei firelor albe de par... VIDEO! Cum scapam de microbii din casa...