Ingrediente:
- 2 lingurite de seminte de chimen;
- sucul de la 1 lamaie;
- 1 praf de fulgi de chilli uscat;
- 2 linguri ulei de masline;
- 600g morcovi, spalati si rasi gros (nu este nevoie sa-i curatati cu peeler-ul);
- 140g linte rosie;
- 1l supa de legume fierbinte (un cub);
- 125ml lapte;
- iaurt natural si paine naan, la servire.
Mod de preparare
1. Se incalzeste o tigaie mare si se prajesc semintele de chimen si fulgii de chilli timp de 1 minut sau pana ce incep sa sara in tigaie si sa-si degaje aroma. Se scoate aproximativ jumatate din cantitatea de seminte si se lasa de o parte. Se adauga uleiul, morcovii, lintea, supa si laptele in tigaie si se dau in clocot. Se fierb timp de 15 minute, pana cand lintea se inmoaie si se umfla.
2. Se mixeaza supa cu un blender, pana devine fina (sau o puteti lasa cu bucati de legume daca preferati). Se asezoneaza dupa gust, iar la servire se adauga iaurtul si se presara semintele ramase. Se serveste cu paine calda naan.
Afla mai multe retete si povesti din bucatarie pe Good Food Romania!
Pericol crescut de astm pentru copiii care iubesc fast-foodul... FOTO! Atentie la delicatesele periculoase! O imbucatura te poate costa viata (I)...