Ingrediente:
- 1kg spata de berbecut fara os, curatata bine si taiata grosier in bucati de 3cm;
- 4 linguri de faina;
- 1 lingura ulei de masline si un cub de unt;
- 15 gr de unt;
- 2 cepe medii, taiate in jumatate si feliate fin;
- 1 praf de nucsoara rasa;
- 1 lingura de zahar brun;
- 2 cutii de bere Guinness;
- 1½ lingura de otet;
- 4 morcovi medii, curatati si feliati grosier;
- 4 cartofi medii, curatati si taiati in cuburi de 2cm.
Preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pune berbecutul intr-o punga de plastic rezistenta si se presara faina si putina sare. Se inchide punga si se scutura pana ce berbecutul este acoperit cu faina.
2. Se incing uleiul si untul intr-o cratita mare si se prajeste berbecutul in doua randuri pana cand este frumos rumenit pe toate partile. Pe masura ce bucatile de carne se rumenesc, se transfera pe o farfurie. S-ar putea sa trebuiasca sa mai adaugi grasime cand prajesti ultimul rand de carne.
3. Se topeste untul in aceeasi cratita si se adauga cepele. Se asezoneaza cu mult piper, apoi se prajesc la foc mediu timp de 5 minute sau pana cand sunt foarte moi si usor rumenite, amestecand din cand in cand. Se presara deasupra nucsoara si se adauga amestecand zaharul.
4. Se adauga carnea de berbecut, se toarna berea si otetul, apoi se adauga morcovii si cartofii. Se toarna apa rece cat sa acopere, in jur de 400ml si se aduce la punctul de fierbere.
5. Se ia cratita de pe foc, se acopera cu un capac si se tine in cuptor timp de 1 ora si 10 minute. Se ia capacul si se mai lasa la cuptor inca 20 de minute. Asta va face ca sosul sa scada putin. Se pune tocanita cu un polonic in farfurii adanci si calde si se serveste cu paine - verdeturile nu au ce cauta aici.
Citeste si Good Food Romania!
15 sugestii pe care pediatrul copilului tau ar vrea ca tu sa le stii... 9 indicii ca relatia ta e pe sfarsite...