1. Carnea de pui
- trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 190 de grade Celsius + inca 20 de minute.
2. Carnea de rata
- trebuie alocate 25 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 180 de grade Celsius + inca 20 de minute.
3. Carnea de gasca
- trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 220 de grade Celsius + inca 20 de minute.
4. Carnea de curcan
- trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 180 de grade + inca 20 de minute.
Important: alocati 30 de minute in plus daca pasarea este umpluta cu diferite amestecuri de alimente.
Cum stim ca s-a facut carnea: alegeti partea cea mai groasa a pulpei si faceti-i o incizie - daca zeama curge incolora, atunci e facuta, daca e roz, inca mai trebuie lasata. Daca aveti un termometru de bucatarie, interiorul carnii de pui trebuie sa fie la 70-75 de grade Celsius. Carnea de rata trebuie sa fie la minimum 57 de grade Celsius si poate fi servita cu zeama usor roz.
Nu uitati: dupa ce-ati scos pasarea din cuptor, lasati-o 10 minute, cel putin, sa se odihneasca, pentru ca sucurile interioare sa se aseze mai bine in carne. Si cand taiati veti obtine o carne mai zemoasa, mai suculenta, nu uscata.
Care este portia necesara pentru o persoana medie?
O persoana de varsta medie si cu greutate medie are nevoie pentru o portie de mancare de 300 de grame de carne de pui, 400 grame de curcan, 700 grame de carne de gasca si jumatate de rata. Toate aceste cantitati includ oasele.
Citeste si:
Secrete de bucatarie (4): la ce folosim exact diferitele tipuri de otet?
Secrete e bucatarie (3): cum scapam de lacrimi cand taiem ceapa?
Secrete de bucatarie (2): Oul - sfaturi si metode de preparare
Secrete de bucatarie (1): eliminarea mirosurilor neplacute
Citeste si Foodblog.ro