- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Medicii nu sunt siguri in legatura cu motivele care cauzeaza colicii, dar cred ca acesti bebelusi sunt ceva mai sensibili. Sistemul lor digestiv este imatur, iar sistemul lor nervos nu este obisnuit cu noua lume in care se afla. Ei au nevoie de multa atentie pentru a se acomoda la viata in afara burtii mamei si cu toate functiile corpului lor.
Colicii reprezinta de multe ori un diagnostic dat tuturor copiilor care sunt agitati si plang mult. Exista putine lucruri care pot fi confundate cu colicile, pentru ca au aceleasi simptome. Acestea include alergiile sau intoleranta la anumite lactate.
Simptomele alergiei la lactoza
- gaze si dureri abdominale;
- plans, agitatie;
- scaune de culoare verde, cu mucus sau sange;
- diaree sau constipatie;
- voma;
- tuse, congestie si alte simptome ca de raceala;
- eczeme.
Cand oamenii se gandesc la alergii la lactate, cred ca ele sunt acelasi lucru cu intoleranta la lactoza. Lactoza este un carbohidrat (zahar) pe care corpul copilului il foloseste pentru a avea energie. In jur de 40 la suta din nevoile calorice ale bebelusului provin din lactoza din laptele matern.
O deficienta de lactaza este neobisnuita la bebelusi. Productia de lactaza scade dupa varsta de 2-3 ani, cand copiii nu mai au nevoie sa digere lapte. De accea cei mai multi dintre oameni nu prezinta simptome de intoleranta la lactoza pana nu ajung la varsta adulta.
Uneori, copiii vor avea simptome de intoleranta la lactoza pentru ca are parte de mai multa lactaza (din laptele mamei) decat poate digera corpul sau, insa nu are legatura cu dieta femeii care alapteaza. Acest lucru are loc daca mama are prea mult lapte.
Foto: bonjourbaby.com.au
Ce trebuie sa stii pentru ingrijirea danturii copiilor... Reteta zilei: spaghete prajite...