Somnul neregulat poate duce la probleme cardiace in randul barbatilor

Descoperirea a fost facuta de cercetatorii americani de la Harvard, care studiau diferentele dintre somnul barbatilor si cel al femeilor.

Femeile s-au plans mereu de faptul ca sforaitul barbatilor le impiedica sa doarma. De fapt, realitatea este alta: barbatii sunt cei care au probleme mari in a adormi.

Cercetatorii americani au descoperit ca dificultatile apar la momentul trecerii la starea de somn profund. Daca aceasta nu se realizeaza, organismul nu se odihneste corespunzator, ceea ce va duce a doua zi la o presiune crescuta a sangelui si la probleme cardiace.

De asemenea, barbatii sunt mai predispusi la a se trezi pe timpul noptii, din cauza propriului sforait. Calitatea scazuta a somnului se repercuteaza atat in performanta la munca, dar si in starea generala de a doua zi, care va fi una de iritare.

foto: 1280kit.com

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri