• O modalitate amuzanta este aceea de a implica pe toata lumea in organizare.
• O alta varianta este ca fiecare sa isi prepare propriul rulou de sushi si sa il daruiasca mai departe.
• Asigura-te ca ai o rogojina de bambus pentru a putea rula cu usurinta sushi.
• Cauta ingrediente japoneze pe raioanele dedicate bucatariei asiatice din supermarketuri. Poti eventual intreba bucatarul de la restaurantul japonez preferat de unde achizitioneaza ingredientele.
Pasi:
1. Foloseste o masa joasa si perne in loc de scaune.
2. Pentru fiecare persoana asigura o farfurie mare, una mai mica, un propop umed cald si bete.
3. Pregateste doua-trei farfurii cu pasta de wasabi, ghimbir murat si doua sticle de sos de soia.
4. Taie pestele in felii subtiri si pune-l pe un platou larg. Pune la indemana umpluturi: felii de castravete, felii de avocado, ridiche murata.
5. Asigura garnituri ca sunomono (caracatita murata), fasole edamame (boabe verzi de soia fierte in apa cu sare) si supa miso (produs din soia fermentata, specific japonez).
6. Taie nori (foaie de alge) in patrate de 10 cm si imparte-le pe doua farfurii.
7. Pune la dispozitie shari (orez pentru sushi) intr-un bol de lemn si sake (vin de orez) sau bere japoneza.
8. Dati din mana in mana nori, orezul si pestele pentru ca fiecare sa isi asambleze propriul rulou de sushi.
Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!