1. Pune bebelusul in sac de dormit, nu il inveli cu patura - si-o poate trage in cap si se poate sufoca. Exista un aparat care monitorizeaza respiratia copilului si il pazeste de acest pericol.
2. Instaleaza minicamere video sau emitatoare pereche care indica orice miscare din camera copilului.
3. Asigura umiditatea potrivita in timpul iernii punand un prosop ud pe calorifer. Nu uita sa aerisesti camera pentru a crea un mediu proaspat. In magazine se gasesc niste aparate foarte performante de filtrat si umezit aerul.
4. Nu lumina camera copiilor cu veioze, ci doar cu corpuri de iluminat instalate pe tavan.
5. Ai grija ca jucariile din camera copilului sa respecte normele de siguranta internationala. Nu cumpara jucarii ale caror parti se pot dezasambla pana la varsta de 3 ani, cand copiii capata control al epiglotei si nu mai inghit obiecte din greseala.
6. Acopera toate prizele din casa cu aparatori care sa nu atraga atentia copilului tau, unele sunt nostime si colorate, dar intentia ta este tocmai de a tine copilul departe.
7. Pentru ca in primele luni de viata veti petrece mult timp in camera bebelusului, nu trebuie lipseasca din ea un scaun comod pentru adulti, eventual un balansoar unde te poti relaxa atunci cand alaptezi. Orice tip de scaun ai alege, el trebuie sa fie comod si asezat intr-un loc ferit de curent.
Citeste si Good Homes
sursa foto: care2.com
VIDEO! Reteta zilei: Stifado - tocanita cipriota... M-Dress - rochia neagra care efectueaza apeluri telefonice...