Căutare Live

Trei solutii ca sa scapi de igrasie

Igrasia - sau umezeala persistenta a peretilor unei cladiri, datorata retinerii apei in porii materialelor din care sunt construiti -, reprezinta una dintre cele mai frecvent intalnite probleme din casa. Afla mai jos trei solutii pentru a scapa de aceasta situatie!

Cum anotimpurile reci faciliteaza crearea socului termic, aceasta apare cel mai des toamna si iarna. Geamurile termoizolante permit destul de usor ca peretii sa mucegaiasca, asadar ferestrele de lemn sunt de preferat.

Punctul de roua nu trebuie sa fie inclus in stratul de polistiren

Punctul de roua este punctul de intalnire a aerului rece cu aerul cald sau umed din interiorul cladirii. In momentil in care acesta este inclus in stratul de polistiren, peretele va continua s mucegaiasca. Pentru a scapa de igrasie este nesesar sa izolam termic locuinta cu polistiren la exterior, socul termic fiind apoi preluat de placa de polistiren.

Solutie moderna: batoanele congelate

Batoanele congelate pot face sa dispara mucegaiul timp de 25 de ani. Gaurile in care se introduc batoanele contra mucegaiului se fac la distante de 11 centimetri, cat mai aproape de fundatia casei, respectiv in peretele cu probleme. Adancimea gaurilor trebuie sa fie mai mica decat grosimea peretilor cu 2,5 centimetri. Batoanele sunt introduse in prealabil in congelator, dupa care se introduc in gaurile facute in pereti. Dupa topirea primului rand de batoane se repeta operatiunea inca de trei ori, apoi peretele poate fi tencuit. Un baton congelat costa 0,55 euro, fara TVA.

Solutia electro-cibernetica

Sistemul Ecodry este o noua solutie aparuta pe piata si costa aproximativ 1.500 de euro. Pentru cat timp dispare igrasia? Pentru 20 de ani. Aparatul are un consum energetic pentru care proprietarul va plati aproxiamtiv 10 euro pe an.

Foto: oradetimis.oradestiri.ro

Studiu: alcoolul ascute mintea barbatilor... S-a inventat aparatul care produce spuma de bere rece ca gheata...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri