Uleiul de avocado
Acesta se produce prin presarea la rece a fructelor de avocado perfect coapte. Este la fel de bun ca si uleiul de masline pentru ca este si el o sursa bogata de grasimi monosaturate. Contine si multa vitamina E, acizi grasi omega-3, dar si un agent care reduce colesterolul.
Uleiul de avocado poate fi folosit la prepararea fructelor de mare, salatelor, legumelor, este bun pentru prajeli si gatit la temperaturi mari. Se depoziteaza intr-un spatiu racoros si intunecat.
Uleiul de fistic
Se poate folosi la prepararea celor mai multe feluri de mancare. Uleiul de fistic se poate folosi si pentru soteuri sau pentru prajituri. Are si un efect in reducerea colesterolului, dar si a riscului de a face boli de inima.
Este bun in prepararea pestelui, a piureului de cartofi, sa salatelor sau a legumelor. Acest ulei se pastreaza intr-un spatiu racoros si intunecat, iar dupa prima deschidere a sticlei se tine in frigider.
Foto: hepta.ro
VIDEO! Incepe sezonul taberelor pentru elevi!... Cea mai mare sculptura din ciocolata are trei metri inaltime...