VIDEO! Cum scapam de microbii din casa

"Acasa" este locul unde reusim sa ne gasim linistea, sa ne relaxam, dar mai ales locul unde ne simtim in siguranta. Insa daca suntem neglijenti, locuinta se poate transforma intr-un loc periculos pentru sanatatea noastra. De la spatiul din spatele aragazului pe care il curatam mai rar, pana la recipientele in care ne depozitam mancarea, orice poate adaposti microbi periculosi. Aflati mai jos ce alte pericole ascunde propria casa.

Locuinta trebuie sa fie, inainte de toate, locul in care ne simtim cel mai bine alaturi de cei dragi. Ca acest lucru sa se intample, casa nu trebuie doar amenajata conform ultimelor tendinte, ci trebuie sa fie de asemenea si un mediu curat si sanatos. Primele pe lista sunt, desigur, baia si bucataria. Acestea sunt locurile unde umezeala poate duce la aparitia mucegaiului, iar caldura poate favoriza eliminarea de vapori toxici.

Aici este foarte important si ce folosim pentru a curata si dezinfecta. De asemenea, substantele cu care se curata baia, dezinfectantele, sunt substante alergenice.

Un alt pericol se ascunde in frigider. Degeaba ne chinuim sa avem o dieta sanatoasa daca nu depozitam mancarea corespunzator.

Pana si dressingul aparent inofensiv poate fi daunator pentru sanatate. Atentie, de asemenea si la odorizantele de camera! Ar fi bine sa fie o camera aerisita, cu aer natural si folosirea deodorantelor limitata, in special pentru copii sau persoanele adulte cu probleme.

Ultimele știri