Cine îşi mai aminteşte de mămăliga cu dulceaţă sau de grişul cu lapte fiert la foc mic pe soba bunicii? Pasionaţii de bucătărie şi de gusturi vechi au improvizat şi au adus în actualitate dulciurile copilăriei. Câţiva antreprenori au făcut din ele afaceri de succes, iar produsele sunt căutate acum la târgurile din toată ţara.
Clătitele pufoase şi papanaşii miros ca în bucătăria bunicii şi ne aduc aminte de copilărie. Este ideea de la care a plecat o afacere cu gusturi uitate.
Dulceaţa e preparată în casă. La fel şi clătitele care ne amintesc tot de o reţetă veche.
Valentina Saygo, antreprenor: Mini-clătitele noastre am putea să spunem că seamănă cu scovergile de pe vremuri - cu multă ciocolată - sunt de fiecare dată atracţia copiilor. Este un lucru binecuvântat când vezi că din mâinile tale iese ceva bun şi aduci zâmbete şi amintiri din copilărie pe faţa fiecărui client
Cine îşi mai aminteşte de mămăliga cu dulceaţă, un desert vechi de post sau de grişul cu lapte, fiert la foc mic pe soba bunicii? Deserturile preferate ale părinţilor devin acum atracţia celor care caută gusturi rare la târgurile organizate la oraş.
Şi gustul de turtă dulce tot la copilărie ne duce. De patru generaţii o familie păstrează o reţetă autentică tucească.
Constantin Dinu, antreprenor: Care e secretul? Să spunem cuptorul care este pe vatră şi este foarte vechi, păstrat şi întreţinut de atunci. Avem însă şi mici secrete din laborator
Improvizaţia în bucătărie readuce cu succes reţete vechi în actualitate.
La fel de atractiv, prin culoare şi gust, este şi ciubucul. Un lucru e sigur. Dulciurile care ne amintesc de copilărie au ceva în comun, reţete simple şi gustoase.