Ingrediente:
- cateva aripioare de pui
- gem sau dulceata de caise
- pasta de ardei iute
- suc de lamaie
- cartofi pentru piure
- o mana de muguri de pin
- cateva stafide
- humus din boabe de naut
Mod de preparare:
Avand aripioarele de pui pregatite, incepe sa faci un sos din gem sau dulceata de caise, suc de lamaie si pasta de ardei iute cu care sa ungi puiul. Da-le la cuptor si lasa-le cam o ora, cat sa se rumeneasca. Gemul se va carameliza si va da o savoare deosebita mancarii.
Pasul urmator: garnitura. La aceste aripioare orientale, merge o garnitura de piure de cartofi, mai speciala. Dupa ce pasezi cartofii si faci o crema din smantana dulce, unt si lapte, adauga dupa gust muguri de pin, stafide si incorporeaza o pasta de humus, din boabe de naut in prealabil fierte.
La final, felul exotic va avea un gust acrisor-picant.
Desertul preferat al lui Dani Otil: Clatite portugheze... Va vine sa credeti? A fost inventat galbenusul de ou... vegetal!...