Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Atentie la cumparaturile de sezon! Vezi ce pericole te pandesc la piata

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi si in fiecare gospodarie au inceput deja pregatirile. Fiecare familie isi face bugetul de cheltuieli si pornesc cu mic, cu mare la cumparaturi. Comerciantii sunt si ei pregatiti, insa nu toti indeplinesc conditiile necesare pentru o buna desfasurare a activitatii.

Reprezentantii Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) le recomanda tuturor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate din pucnt de vedere sanitar veterinar.

In cazul in care doriti sa achizitionati diverse produse alimentare din piete sau targuri organizate in aceasta perioada, ANSVSA are urmatoarele recomandari:

- urmariti daca exista si functioneaza vitrinele frigorifice in care este expusa marfa

- fiti atenti la integritatea ambalajelor care trebuie sa asigure protectie pe timpul transportului, depozitarii si comercializarii respectivelor produse

- urmariti etichetarea alimentelor cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, conditiile de pastrare, data obtinerii (dupa caz) si termenul de valabilitate.

- fiti atenti la existenta avizului sanitar-veterinar pentru carne, care trebuie sa fie expus la vedere. Daca nu este la vedere, nu ezitati sa-l solicitati comerciantului.


Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.
Recomandari