Căutare Live

Care este formula pentru cei mai buni cartofi prăjiți din lume. Ce trebuie să faci pentru un gust de neuitat

Care este formula pentru cei mai buni cartofi prăjiți? Descoperă ce trebuie să faci ca să te bucuri de un gust perfect.  

Un sondaj realizat recent a scos la iveală care sunt cei mai buni cartofi prăjiți din lume

sursa foto: Profimedia

Simpli, cu brânză sau cașcaval, cu ketchup sau serviți drept garnitură la tot felul de tipuri de carne, cartofii prăjiți sunt, fără doar și poate, una dintre cele mai consumate și îndrăgite mâncăruri în România. Un studiu realizat recent a scos la iveală care este formula pentru a obține cei mai buni cartofi prăjiți.

Care este formula pentru cei mai buni cartofi prăjiți din lume

Cartofii prăjiți nu lipsesc din casele românilor, fiind una dintre cele mai apreciate și consumate garnituri. Cu carne, salate, ouă sau brânzeturi, această mâncare pare să meargă în zeci de combinații, una mai gustoasă decât alta.

Cu siguranță ai observat, de-a lungul timpului, faptul că oamenii au gusturi diferite chiar și în materie de cartofi prăjiți. Unii îi preferă mai bine făcuți și mai crocanți, în timp ce alții vor să se bucure de textura moale și pufoasă. Unii îi taie subțiri, alții adoră cartofii prăjiți în bucăți mai groase.

Citește și: De ce nu e bine să consumi cartofi încolțiți. Care sunt riscurile la care te expui și cum poți evita germinarea lor

Și fiindcă există numeroase păreri diferite, cineva a decis să facă un sondaj în acest sens și rezultatele au scos la iveală care este formula pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Astfel, studiul desfășurat pe mai bine de 2000 de adulți a demonstrat care este gustul perfect, în opinia majorității.

Mulți sunt de părere că cei mai buni cartofi prăjiți din lume au în jur de cinci centimetri lungime, o culoare aurie și o crustă crocantă. Totuși, formula unui gust perfect impune ca exteriorul să fie crocant și interiorul să fie moale și pufos.

Studiul nu s-a oprit aici, ci a mers mai departe și a arătat că 53% dintre participanții la sondaj preferă sosul de ketchup la cartofi prăjiți, în timp ce 31% optează pentru maioneză sau alt sos.

Citește și: Carne cu cartofi, combinație periculoasă! Ce se întâmplă în corpul tău, după câteva ore

În plus, procentele au arătat că cei mai populari sunt cartofii prăjiți tăiați în bucăți groase (43%), urmați apoi de cei subțiri (22%) și de cei wedges (doar 5%), arată cei de la metro.co.uk.

Mai mult decât atât, sondajul legat de formula celor mai buni cartofi prăjiți din lume a mai arătat că cei mai mulți respondenți îi servesc drept garnitură la diferite tipuri de carne, dar sunt și persoane care îi preferă simpli, cu brânzeturi sau ouă.

Pentru un plus de gust poți folosi ulei de palmier la prăjit, acesta fiind și produsul folosit în marile restaurante de tip fast food. Mulți dintre români folosesc untură la prăjit și mâncarea capătă astfel un plus de aromă. Nu uita să alegi soiurile recomandate pentru prăjit, dacă vrei să iasă gustul perfect și textura să fie una plăcută.

Totuși, chiar dacă sunt ieftini, merg cu numeroase alte alimente și se fac rapid și ușor, nutriționiștii recomandă să alegem să-i consumăm cât mai rar și în cantități cât mai mici, căci excesul de grăsimi, prăjeli și carbohidrați pot dăuna grav sănătății, mai ales pe termen lung.

Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x