Carnea și ouăle de prepeliță, un înlocuitor mult mai sănătos al preparatelor din carne de pui și găină

 
+2 click pentru
galerie

O afacere cu investiţii mici şi profit rapid: este visul oricărui antreprenor la început de drum. Iar un tânăr din Mureş a găsit soluţia pentru succes garantat. Din 150 de ouă de prepeliţă, a pus pe picioare o afacere cu sute de păsări. Cererea creşte în perioada sărbătorilor, când mulţi români caută alternative sănătoase pentru preparatele din porc.

În fiecare seară, Claudiu Holircă intră în cuibar şi strânge ouăle de prepeliţă. Familia lui a înfiinţat microferma din Mureş în urmă cu patru ani. Iniţial, pentru consum propriu. Ulterior, pasiunea pentru creşterea păsărilor s-a transformat în afacere.

Cererea de carne de prepeliţă este mare mai ales în perioada sărbătorilor, când mulţi români caută o alternativă mai sănătoasă la bucatele tradiţionale.

Pe lângă gustul aparte, carnea de prepeliţă are şi beneficii importante:

  • Este săracă în colesterol şi bogată în minerale.
  • Previne bolile cardio-vasculare şi scade riscul de diabet.

Iar faţă de oul de găină, cel de prepeliţă:

  • conţine de 5 ori mai mult fosfor
  • de 8 ori mai mult fier 
  • de 6 ori mai multă vitamina B1
  • îmbunătățesc tonusul cardiac



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI