Pentru a fi și gustoase, dar și sănătoase, ingredientele pentru sandvișuri trebuie să fie de calitate și ușor digerabile.
Majoritatea sandvișurilor devin nesănătoase atunci când li se adaugă sosuri cum ar fi maioneza sau ketchupul plin de zahăr.
Un dressing simplu din ulei de măsline și zeamă de lămâie este alegerea perfectă în locul sosurilor grele și nesănătoase.
Alisa Păun, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, împreună cu Bogdan, un specialist dintr-un restaurant din București unde se servesc astfel de gustări sănătoase, ne oferă câteva idei de sandvișuri sănătoase și sățioase pe care ni le putem prepara singuri, acasă.
- O idee de sandviș sănătos și gustos constă dintr-o pâine cu maia, țărănească, tartinată cu o smântână grasă peste care punem niște felii subțiri din mușchi de vită preparat la sous vide și puțin sos de hrean.
- Un al doilea exemplu de sandviș gustos și sănătos constă din felii de pâine tartinate cu cremă de brânză, avocado, semințte, un dressing de iaurt cu tahini și semințe de rodie care sunt puternic antioxidante. Totul poate fi stropit cu puțin ulei de măsline.
- Al treilea exemplu de sandviș poate fi preparat cu ouă poșate pe un pat de iaurt cu mentă, semințe de dovleac și floarea soarelui, pesto de pătrunjel, salată verde și nelipsita pâine prăjită.
Dacă vrem să mâncăm sănătos, chiar se poate și nu sunt necesare prea multe ingrediente!