- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Usturoiul încolțit ajunge direct în coșul de gunoi!De ce? Gospodinele îl consideră stricat. Având exemplul cartofilor, care sunt periculoși din cauza substanțelor toxice atunci când încolțesc, usturoiului nu i se mai dau șanse de supraviețuire.
Un studiu finanţat de Institutul korean de planificare şi evaluare tehnologică, publicat în Revista ACS de chimie agricolă şi alimentară a arătat că usturoiul încolţit are proprietăţi mai puternice antioxidante decât confratele sau mai tânăr şi verde.
Pe măsură ce semințele încolțesc și devin plante sunt produși anumiți compuși care protejează planta de agenți patogeni.
"Plantele sunt foarte vulnerabile la atacul bacteriilor, al viruşilor şi insectelor în timpul încolţirii. Acest lucru le determină să producă o varietate de substanţe denumite fito alexine pentru a le proteja. Majoritatea sunt toxice pentru microorganisme şi insecte, dar benefice pentru oameni", a spus cercetătorul Jong-Sang Kim.
Usturoi încolțit
Grupul de cercetători condus de Kim a emis supoziţia conform căreia un proces similar are loc la încolţirea vlăstarilor din căţeii vechi de usturoi.
Au descoperit că extrasele de usturoi încolţit de cinci zile au cea mai mare activitate antioxidantă, în timp ce extrasele din usturoiul crud au activitatea antioxidantă cea mai scăzută.
Mai mult decât atât, încolţirea a modificat profilul metabolic al usturoiului. Profilul metabolic al usturoiului încolţit de cinci-şase zile era diferit de cel încolţit de patru zile sau mai puţin, informeaza viataverdeviu.ro.
Usturoi încolțit
Mecanismele implicate nu au putut fi bine explicate, dar este clar! Potențialului usturoiului este mărit!
Usturoiul încolţit conferă proprietăţi antiinflamatorii dovedite, creşte capacitatea de a stimula imunitatea şi de a proteja contra bolilor cardiovasculare, şi are abilitatea de a ucide 14 tipuri de celule canceroase.
Un compus bogat în sulf prezent în usturoi, denumit alicina, este eficient contra bacteriilor, viruşilor, ciupercilor şi paraziţilor, fără efecte secundare toxice, scrie viataverdeviu.ro.
VIDEO! A pus un pahar gol peste o fafurie cu unt! În doar câteva secunde, apa fierbinte a transformat trucul într-un mir... Credeai că este imposibil? Te-ai înșelat! Îți poți schimba culoarea ochilor pe "cale naturală", doar cu ajutor...