Ingrediente
- 4 oua;
- 400 g de faina;
- 300 ml de lapte;
- 150 g unt
- 250-300 ml de apa minerala;
- 1 praf de sare;
- 3 linguri zahar sau dupa gust;
- 1 lingurita extract de vanilie;
Mod de preparare
Pentru început trebuie să bați spumă ouăle, alături de un praf de sare. Încorporează apoi laptele, făina, untul topit și restul ingredientelor, apoi mizează totul bine cu ajutorul unui mixer de mână sau a unui tel. Când ai terminat de pregătit compoziția, pune pe aragaz tigaia Regis Stone Copper Pan.
Întrucât aveam mai multe variante de mărime, noi îți recomandăm tigaia de 24 de cm, însă poți opta și pentru diametrul de 20 cm sau 28 de cm. Toarnă compoziție în tigaie, suficientă cât să se formeze o foaie subțire, pe care o poți întinde mișcând ușor în stânga și în dreapta tigaia. Fiind complet antiaderentă nu va trebui să-ți faci griji că ți se vor lipi clătitele, chiar dacă nu folosești ulei.
Cea mai bună variantă de servire a clătitelor franțuzești este prin umplerea acestora cu dulceață de vișine sau orice alt gen de dulceață.
Poftă buna!