Preparați cu aluat fraged, de casă sau din comerț, cu carne tocată, sau cu friptura rămasă pentru a doua zi și câteva legume sunt delicioși, mai ales serviți cu diverse sosuri.
Ingrediente pentru rețeta Colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie:
- 800 gr aluat fraged
- Pentru umplutură:
- 500 gr carne de vită, tocată
- 1 ceapă
- puțină țelină apio
- 1 morcov
- 1 cățel de usturoi
- 200 gr sos de roșii
- 200 ml vin roșu
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 ou pentru uns
- chimen
- Sos:
- 2-3 linguri maioneză
- un praf de chili
- 1 sfeclă roșie, murată
- 150 gr fasole roșie fiartă
- salată pentru servit
Mod de preparare pentru rețeta Colțunași cu carne și sos de sfeclă roșie
Se prepară mai întâi umplutura, care este de fapt un delicios sos ragu. Se călește în ulei de măsline, ceapa cu usturoiul, tocate mărunt. Se adaugă morcovul și țelina, tocate, iar când și acestea se pătrund, se adaugă carnea tocată și un pahar de vin roșu. Se lasă să fiarbă, la foc mic, până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă sosul de roșii și din nou se lasă să fiarbă până când toate ingredientele sunt bine pătrunse și sosul scăzut. Se asezonează cu sare și piper, precum și cu condimentele preferate. Se lasă sosul la răcit.
Aluatul fraged se decupează în pătrate, se pune sos pe pe jumătate din aluat și se pliază în formă de triunghi. Se lipesc bine marginile aluatului, se ung colțunașii astfel formați cu ou bătut, se presară chimen și se coc la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Pentru sosul de sfeclă roșie, se amestecă maioneza cu sfecla roșie și fasolea sfărâmată cu furculița și se potrivește gustul cu puțin chili și sare.
Se servesc delicioșii colțunași cu carne cu sosul delicios și frumos colorat, alături de o salată verde.
Spor și poftă bună!
Supă de roșii cu usturoi și parmezan. Rețetă din bucătăria italiană... Gemuri, compoturi, dulceţuri – festinul culorilor si aromelor!...