Antena Căutare

Cu cât a ajuns să se vândă un cappuccino la noi în țară. Prețul este mai mare decât în alte țări europene

Cafeaua din România este mai scumpă decât cea din Italia sau Spania. Iată ce spun specialiștii!

Galerie
Cu cât a ajuns să se vândă un cappuccino la noi în țară. | Shutterstock.com

Cafeaua servită în oraș este din ce în ce mai scumpă, iar obiceiul de a savura băutura în localurile preferate a devenit acum un adevărat moft.

Potrivit analiștilor financiari specializați în domeniul pieții de capital și a burselor de mărfuri, prețul cafelei se situează pe o panta ascendentă, cel puțin pentru un moment.

Citește și: Restaurantul care cere taxă pentru o farfurie goală! Cât a plătit un bărbat fiindcă a vrut să împartă aperitivul cu soția sa

Iată care este prețul cafelei în România, în comparație cu Spania și Italia!

Articolul continuă după reclamă

Cu cât a ajuns să se vândă o cafea la noi în țară

Potrivit click.ro, în România, prețul mediu al unei cafele este de aproximativ 9 lei, în timp ce în Italia pentru aceeași băutură oamenii plătesc aproximativ 7 lei.

Și în Spania prețul mediu al cafelei este mai mic decât la noi în țară, acesta ajungând la suma de 8,50 lei.

Motivul pentru care românii plătesc mai mult pentru cafea este unul foarte previzibil. Mai exact, specialiștii dau vina pe inflație pentru creșterea prețurilor.

Cu toate acestea, fondul inflației nu ar fi singurul aspect care influențează costurile băuturilor preferate, ci de vină ar fi și cafeaua pe care o importăm care a devenit din ce în ce mai scumpă.

Citește și: Cu cât se vinde un porumb fiert pe litoral la sfârșitul lunii august 2024. Vânzătorii vin cu oferte pentru a-și vinde marfa

Pentru un cappucino, la o cafenea din București, iubitorii de cafea plătesc nici mai mult, nici mai puțin de 16 lei. La aceeași cafenea, un espresso se vinde cu 10 lei, iar un caffe latte cu suma de 18 lei.

Cu toate că prețurile sunt mari, iar vizita la o cafenea a devenit un moft, românii nu se dau înapoi de la a-și petrece timpul alături de cei dragi într-o astfel de locație, savurând băutura preferată.

Deși pare de așteptat, cafenelele nu duc lipsă de clienți în pofida prețurilor atât de mari, drept dovadă fiind chiar faptul că numărul acestora se află în creștere.

Atât românii, cât și străinii de la noi din țară preferă să își savureze cafeaua în oraș decât să o prepare acasă, iar acest lucru face ca afacerile din acest domeniu să prospere de la o zi la alta.

Citește și: Când începe programul „Litoralul pentru toți” 2024. Tarifele pornesc de la 38 de lei pe noapte de persoană

Analiștii susțin că prețurile cafelei vor rămâne în continuă schimbare până la finalul anului 2024, ținând cont, în primul rând, de condițiile meteorologice nefavorabile, și apoi, de lipsa transportului maritim și de reglementările de mediu mai stricte.

Cu toate acestea, există o speranță din partea specialiștilor cu privire la o ameliorare a prețurilor începând cu anul viitor, însă schimbările climatice, dar și alți factori, ar putea duce la o creșeterea prețurior neașteptată în orice moment.

Prețul băuturii pe care o mare parte din populație o iubește a crescut considerabil în ultimele luni, contractele futures de la Londra pentru boabele de robusta ajungând la un maxim istoric în luna iulie a acestui an.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x