Antena Căutare

Cu ce ingredient să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Te vei îndrăgosti de această variantă mai puțin calorică

Îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă de salată de vinete pe care să o încerci până la finalul acestei veri. Iată cu ce ingredient să înlocuiești clasicul ulei pentru ca preparatul să își păstreze gustul desăvârșit, dar cu mai puține calorii!

Cu ce ingredient să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Cu siguranță te vei îndrăgosti de această variantă mai puțin calorică Galerie
Cu ce ingredient să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Cu siguranță te vei îndrăgosti de această variantă mai puțin calorică | Shutterstock

Salata de vinete este una dintre cele mai consumate preparate pe timpul verii. Nu doar că este ușor de făcut, ci este și accesibilă, căci ingredientul principal, vânăta, se găsește din abundență în această perioadă. În plus, dacă nu adaugi ou, rețeta poate fi consumată inclusiv în zilele de post.

Iată ce ingredient să folosești în locul uleiului pentru ca salata de vinete să își păstreze textura, dar și aroma!

Citește și: Ce se întâmplă dacă consumi prea multă fructoză. Sugestiile unui nou studiu

Cu ce ingredient să înlocuiești uleiul în clasica salată de vinete

Pentru a pregăti salata de vinete nu ai nevoie de o listă lungă de ingrediente și nici de foarte mult timp. Iar odată finalizat, preparatul poate fi servit în orice moment al zilei, mai ales că este și foarte răcoros.

Pentru început ai nevoie de un kilogram sau două de vinete, în funcție de cât de multă salată vrei să îți iasă, o ceapă tocată mărunt, sare și o ceașcă de ulei. Însă, dacă vrei să înlocuiești uleiul, atunci gospodinele recomandă să folosești pasta de tahini/susan, potrivit Fanatik.

Aceasta din urmă nu doar că va păstra savoarea clasicei salate de vinete, ci te va trimite cu gândul la un preparat realizat de maeștrii bucătari.

Mod de preparare:

Pentru a pregăti această variantă de salată nu ai nevoie decât de niște vinete coapte, curățate și scurse de apă, patru căței de usturoi pisați, o ceapă tocată, sare, după preferințe și trei linguri de pastă de susan/tahini.

Pentru început, vinetele se vor lăsa la copt între 30 și 45 de minute, până când coaja devine ușor rumenită, iar textura începe să fie una moale la atingere. Pentru a vedea dacă pot fi scoase din cuptor, poți încerca testul furculiței sau al scobitorii.

Cât timp sunt încă calde, vinetele se vor curăța de coajă și se vor pisa cu ajutorul unei furculițe. Peste ele se va turna pasta de tahini, usturoiul și sarea și se va amesteca totul până când se obține o pastă. La final se adaugă ceapa tocată mărunt, care va oferi un plus de savoare și o va face mai crocantă.

Salata de vinete se poate servi alături de pâine prăjită, fiind ideală ca aperitiv la mesele mari. Poftă bună!

Citește și: Rețetă de post. Cum prepari falafel acasă, simplu și rapid. De ce ingrediente ai nevoie

Ce se întâmplă dacă consumi prea multă fructoză. Sugestiile unui nou studiu... Cu ce să „asezonezi” aripioarele de pui pentru a ieși extrem de crocante la exterior. Merg de minune cu sosul de usturoi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x