Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Cum alegi vinul pentru masa de sărbători? Alb pentru aperitiv, roze pentru sarmale

Avem soluţii pentru cei care cred că cea mai bună legumă e porcul! Şi apropo, preparatele din carne de porc merg mână-n mână cu un pahar roşu de vin. Vinurile albe merg cel mai bine în asociere cu peştele sau carnea albă. Sau cu brânzeturile.

Chiar şi aşa, există totuşi preparate care îi pun în dificultate, uneori, şi pe cei mai documentaţi consumatori. Tocmai de aceea noi am pregătit o listă de criterii în funcţie de care să ne ghidăm atunci când avem la masă oaspeţi care trebuie impresionaţi.

Nu există varianta ideală pentru o masă întreagă. Contează ingredientele de bază ale preparatelor pe care le servim. Pe scurt, aperitivul, felul principal şI desertul nu pot fi asociate cu acelaşi tip de vin.

Consumat cu moderaţie, vinul nu face rău deloc. Dimpotrivă. Cel roşu de pildă, previne răcelile, afecţiunile cardiovasculare, scade riscul îmbălnăvirii de Altzheimer, alungă stresul şi are efect relaxant.

Doza recomandată pentru femei este de 150 ml de vin de bună calitate pe zi, iar pentru bărbaţi, 300 ml de vin.

Recomandari