- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Gospodinele din satul mureşan Orşova fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun. Iar sarmalele sunt vedetele mesei festive. Reţeta este simplă: treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul într-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul şi sucul de roşii făcut în casă, notează Observator.
"Se fierbe şi orezul, ceapa. Se umflă şi trebuie pus câte un pic de apă. S-a umflat orezul punem sare, piper. O jumătate de kilogram de carne de vită şi jumătatea de carne de porc. După care se omogenizează compoziţia", declară o gospodină pentru sursa citată.
Care este cel mai bine păzit secret pentru prepararea sarmalelor gustoase?
Şi acum vine secretul sarmalelor: varza în care sunt învelite este murată în apă sărată în mod natural, care izvorăşte dintr-un vechi sit de exploatare a sării.
Citește și: Rețeta de Varză a la Cluj sau Varză în straturi, o rețetă cu tradiție în bucătăria românească
"O punem toamna în butoi, cu murătoare, sfeclă roşie şi un alt secret e cimbru şi busuioc. Nu mai trebuie conservant dacă punem busuioc. Şi ne apucăm de învelit, orezul încă mai lucrează şi s emai umflă. Uite aşa, nici mici, nici mari, potrivite. Şi le aşezăm în oală", declară o bucătăreasă pentru Observator.
După ce sunt gata împachetate, sarmalele se pun la fiert pe plita cu lemne. După trei ore sunt gata de servit.