Căutare Live

Dacă îți place baclavaua, ai aici cea mai simplă rețetă!

Ca mai toate dulciurile turceşti, baclavalele sunt foarte dulci şi consistente. Dacă reţeta originală se prepară într-o zi de muncă, gospodinele moderne o pot prepară repede, fără prea mari bătăi de cap. 

Ca mai toate dulciurile turceşti, baclavalele sunt foarte dulci şi consistente. Dacă reţeta originală se prepară într-o zi de muncă, gospodinele moderne o pot prepară repede, fără prea mari bătăi de cap.

Ingrediente:

  • 400 grame foi de plăcintă nuci
  • 250 grame unt
  • ½ linguriţă scorţişoară (dacă doriți)
  • 250 grame de

Pentru sirop:

  • 800 grame zahăr -
  • 3 pahare apă
  • ½ lămâie sau portocală (zeamă şi coajă)
  • Dacă îți place baclavaua, ai aici cea mai simplă rețetă!

Cea mai complicată parte a reţetei de baclava este prepararea aluatului şi întinderea foilor care trebuie să fie atât de subţiri încât să vezi prin ele. Cel mai simplu e să folosiţi foi de plăcintă din comerţ.

Secretul baclavalelor constă în siropul folosit. Acesta trebuie a fi turnat fierbinte peste prăjitura rece, sau siropul rece turnat peste prăjitura abia scoasă din cuptor.

Cum se prepară:

Punem foaie de copt în tava de la aragaz, apoi aşezăm pe rând foile de plăcintă pe care le vom unge separat cu unt topit.

După ce am aşezat jumătate din foi întindem un strat de nuci măcinate sau tocate cu cuţitul amestecate cu puţin zahăr şi scorţişoară. Cei care nu agreează scorţişoara pot renunţa în favoarea altei arome (de exemplu, esenţa de migdale, vanilie sau rom). După aceea acoperim cu restul de foi având grijă ca fiecare în parte să fie unsă cu unt. După ce am aşezat toate foile, luăm un cuţit, îl înmuiem în unt topit sau ulei şi tăiem plăcinta în formă de romburi iar la final turnăm între baclavale câteva linguri de unt topit.

Dacă îți place baclavaua, ai aici cea mai simplă rețetă!

Dăm tava la cuptor şi când începe să se rumenească şi turnăm deasupra baclavalei siropul făcut din apă, zahăr şi coajă/zeamă de lămâie sau portocală. Atenţie, siropul trebuie lăsat să fiarbă bine. Se recomandă ca siropul să fie rece dacă îl turnăm imediat după ce am scos plăcinta din cuptor, fie lăsăm baclavaua să se răcească şi turnăm deasupra sirop fierbinte. Astfel foile îşi vor păstra consistenţa potrivită fără să se cruzească ori să se înmoaie excesiv. Baclavaua trebuie să se „aşeze” 24 de ore înainte de a fi servită. Poftă bună!

Citește și
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
colaj de fotografii cu cristina ich si alex pirtuca
Cât a crescut fiul Cristinei Ich și a lui Alex Pițurcă. Noah are ochii albaștri ca un ocean și părul creț ca mama sa
Cât a crescut fiul Cristinei Ich și a lui Alex Pițurcă. Noah are ochii albaștri ca un ocean și părul creț ca mama sa
colaj de fotografii cu anamaria prodan
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Mai multe articole

Sursa, adevărul

Cum să ții DIETA ORNISH! Slăbești 10 kilograme în 14 zile... Tu ții post de Paște? Supa cremă de cartofi este ideală pentru tine. Ușor de preparat!...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri