Antena Căutare

De ce mucegăiește bulionul și cum poți să păstrezi pasta de roșii pentru mai mult timp. Câteva trucuri care fac diferența!

Îți prezentăm în rândurile de mai jos câteva trucuri simple pentru ca bulionul să nu mai mucegăiască atât de repede. Adaugă o lingură din acest ingredient chiar înainte de a sigila borcanul și va face toată diferența!

Galerie
De ce mucegăiește bulionul și cum poți să păstrezi pasta de roșii pentru mai mult timp. Câteva trucuri care fac diferența! | Shutterstock

Bulionul de roșii este un preparat care se regăsește în casa tuturor gospodinelor. Dar cu toate că este depozitat cu multă grijă, în condiții optime, există situații în care pasta de roșii nu se păstrează foarte bine și mucegăiește până să ajungă să fie folosită la gătit. Iată care este motivul, dar și cum poți evita această neplăcere!

Citește și: Cifra care îți dezvăluie dacă fructele și legumele sunt modificate genetic. Ce trebuie să vezi pe eticheta lor

Motivele banale pentru care bulionul ar putea mucegăi mai repede

În cazul în care te pregătești să prepari proviziile pentru iarnă și vrei ca bulionul făcut în casă să reziste cât mai mult timp și să nu mai mucegăiască, trebuie să ai în vedere aceste secrete, pe care nu multe bucătărese le cunosc.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Cât timp se fierbe de fapt bulionul, după ce l-ai pus în borcan. Din această cauză se strică foarte repede

Roșiile nu trebuie să fie necoapte sau „lovite”

Unul dintre motivele pentru care bulionul ar putea mucegăi mai repede are legătură cu felul în care roșiile se prezintă. Acestea nu trebuie să fie nici prea vezi, dar nici prea coapte sau zemoase, potrivit Spynews.

În schimb, pasta de bulion iese perfectă dacă folosiți roșii cărnoase. În cazul în care roșiile au părți putrezite, mucegăite ori alterate, acestea trebuie îndepărtate imediat.

Nu se folosește sare iodată!

Un alt aspect important și care ajută la buna păstrare a bulionului are legătură cu sarea. Indicată pentru pasta de bulion este sarea neiodată, specială pentru murături, potrivit sursei citate mai sus.

În cazul în care adaugi sare iodată, riști ca bulionul să prindă mucegai deasupra mai repede. Același lucru se aplică și în cazul zahărului sau al conservantului.

Sticlele se sterilizează bine înainte să puneți bulionul

Înainte de a adăuga bulionul de roșii în sticle sau borcane, recipientele trebuie să fie bine spălate și sterilizate pe interior. Sticlele nu trebuie să prezinte impurități, dar nici să fie opărite cu apă fierbinte ori ținute la cuptor, pe o tavă metalică, potrivit sursei citate mai sus.

În schimb, după ce bulionul a fost turnat în borcane, acestea pot fi ținute la loc cald, acoperite doar cu un prosop, astfel încât pasta să aibă timp să se răcească treptat, nu brusc, pentru a nu se strica.

Ține minte că sticlele sau borcanele din sticlă nu trebuie umplute până sus din prima. Mai întâi, se toarnbă două degete pentru a nu se sparge și abia apoi se adaugă și restul.

Așa cum s-a mai observat, borcanul de bulion prinde un strat subțire de mucegai sub capac. Pentru a evita acest aspect neplăcut, adaugă deasupra compoziției, înainte de a sigila recipientul, o lingură de ulei de floarea soarelui. Apoi închide borcanul și depozitează-l în spații întunecate, ferite de razele solare. În acest fel, pasta de bulion va rezista în timp.

Citește și: Supa care te salvează de caniculă. Cum o prepari rapid

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x