- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Te-ai întrebat vreodată de ce invelisul galbenusului are culoarea verde? Totul se întâmplă din vina omului care îl fierbe. Decolorarea gălbenuşului este dovada că oul a fost fiert prea mult timp.
Spre deosebire de alte alimente, ouăle care au fost fierte prea mult timp sunt încă perfect comestibile. Culoarea gri-verzui este dovada formării de sulfat de fier, acolo unde gălbenuşul şi partea albă a oului se întâlnesc, scrie realitatea.net.
Dacă vreţi ouă fierte moi, le lăsaţi în oala acoperită 3 minute; dacă vreţi ouă fierte tari, le lăsaţi 12-15 minute. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece, puţin dacă vreţi să le consumaţi calde, mai mult dacă le veţi servi reci.
Carnea de miel este aproape nelipsită de pe mesele românilor, de Paște. Beneficiile dar și riscurile la care ne expunem,... Îţi plac cartofii? Iată un lucru la care nu te-ai fi gândit: ce se întâmplă dacă mănânci prea mulţi...