- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este vedeta verii şi nu există persoană căreia să nu îi surâdă ideea de a se răcori cu o îngheţată. Specialiştii afirma, însă, că trebuie să ne ferim de unele tipuri. Dacă în trecut îngheţata conţinea doar lapte, zahăr, fructe şi poate ouă, astăzi acest deliciu perfect pentru zilele toride poate conţine anumite ingrediente surprinzătoare, deloc benefice organismului uman
Acestea sunt ingredientele nocive care pot fi găsite în îngheţată:
Dietil Glicol - o substanţă chimică ieftină folosită ca emulgator în loc de ouă. Ea este folosită şi în antigel sau în produsele analgezice.
Piperonal - un produs chimic ce imită aroma de vanilie, dar care este folosit pentru a distruge păduchii.
Aldehidă C 17 - folosit pentru îngheţata cu aromă de cireşe, acesta este un lichid inflamabil utilizat, de asemenea, în coloranţii cu anilină, materiale plastice şi cauciuc.
Acetat de etil - folosit pentru a oferi aroma de ananas, este, de asemenea, un agent de curăţare utilizat pentru articolele din piele. Vaporii săi sunt cunoscuţi pentru provocarea afecţiunilor cronice ale organelor.
Butilaldehida - utilizată pentru îngheţata cu nucă, este, de fapt, un ingredient al cleiului de cauciuc.
Acetat Acrilic - utilizat pentru aroma de banane, acesta este şi un solvent pentru vopsea.
Acetat de Benzil - folosit pentru aroma de căpşuni, este un solvent al azotaţilor.
Astfel, este indicată citirea cu atenţie a etichetei, iar în cazul în care aceste ingrediente se găsesc pe amabalaj, ar fi ideală prepararea acestui deşert în casă.
Rețetă demențială de cartofi wedges! Se fac imediat și te vor cuceri pentru totdeauna!... Cea mai gustoasă rețetă de salată de pui! E atât de bună, încât nu vei mai dori altceva!...